Простий спосіб вивести пляму від рослинної олії

06.09.2024   19:00    368

Жирні плями погано виводяться з тканин. Якщо так сталось, що вони з’явились на вашому одязі, не затягуйте час із пранням. Іноді люди роблять помилку у вигляді затирання плями від рослинної олії під гарячою водою, але такий метод тільки псує тканину. У цій статті розкажемо вам, який спосіб краще використовувати, щоб усунути проблему і зберегти річ.

Свіжі плями

Найпростіше відіпрати свіжі плями. Вони ще не встигли структурно в’їстись у волокна тканини, тому вам знадобляться найпростіші засоби — господарське мило та содовий розчин. Спочатку посипаєте забруднене місце содою. Вона абсорбує жир. Після цього замиваєте тканину господарським милом.

Останні новини:  Експерти назвали помилки, які зіпсують вигляд французького манікюру

Крохмаль і сіль

Насипте трохи крохмалю на пляму. Накрийте чистою тканиною та проведіть теплою праскою. Якщо з першого разу не вийшло вивести пляму, повторіть процедуру. Перед кожним разом використовуйте свіжу дрібку крохмалю. Аналогічно можна пробувати із сіллю.

Кольорові тканини

З кольоровим одягом потрібно бути обережними. Від рослинної олії допоможе ще один метод, який полягає у приготування суміші з оцту, гелю для миття посуду та гірчичного порошку. Інгредієнти потрібно змішати до пастоподібного стану.

Останні новини:  Три способи наточити кухонні ножі без спеціальних приладів

Делікатні тканини

Для їх обробки використовують гліцерин. Його наносять на олійну пляму, дають «попрацювати» та змивають. Якщо засіб не спрацював з першого разу, тоді гліцерин розводять з нашатирним спиртом та виводять пляму.

Пляма від рослинної олії не є проблемою, якщо знати способи її виведення. Головне пам’ятати: чим раніше ви почнете з нею боротись, тим швидше переможете.

Останні новини:  Як компактно скласти ковдру