Повна відмова від алкоголю призводить до старечого недоумства

Сьогодні,   09:31    2448


Австралійські вчені опублікували дані про користь алкоголю. За результатами дослідження, алкоголь у помірних дозах рятує від деменції у похилому віці.

На сторінках журналу Addiction з’явилася стаття, яка розповідає про цікаві висновки, яких дійшли вчені з Австралії. Як відомо, деменція – хвороба, яка вражає людей похилого віку. Основними та найнеприємнішими її проявами є втрата пам’яті та втрата набутих соціальних навичок та звичок, дратівливість та агресія, що змінюється нападами апатії.

Останні новини:  Дієтолог пояснила, які яблука краще їсти

Ліки, здатного повністю вилікувати деменцію, поки що не винайшли. Але вдалося виявити ряд факторів, що впливають на її прояв, одним із яких є надмірне вживання алкоголю. Намагаючись розібратися в тому, як повна відмова від алкоголю впливає на появу старечого недоумства, вчені з Університету Сіднея Нового Південного Уельсу дослідили дані, зібрані на шести континентах. Проводився аналіз зв’язку між кількістю вживаного алкоголю та наступними нейродегенеративними захворюваннями у осіб старше 60 років.

Отриманий результат не відповідав очікуваному, оскільки дані кажуть, що повна відмова від прийому алкоголю навпаки підвищує ризик розвитку старечої деменції як серед чоловіків, так і серед жінок. Цей показник виявився максимальним у порівнянні з групою людей, які практикували помірне споживання алкоголю упродовж свого життя.

Останні новини:  Доведено, що ці продукти мають «прямий зв’язок» із раком — і це не м’ясо

“Дослідження показало, що повна відмова від алкоголю у старшому віці пов’язана з підвищеним ризиком деменції”, – зробили висновок автори статті.

На закінчення дослідники звертають увагу на те, що виявлений ефект не слід сприймати як заклик до пияцтва. Лише помірність у всьому, у тому числі і у вживанні алкогольних напоїв, допоможе і в старості зберігати здоровий глузд і чіткість думок.

Останні новини:  Раптова серцева смерть може торкнутися і молодих – ознаки


zhenskiy.kyiv.ua