Opel представив новий яскравий кросовер Grandland

16.09.2024   00:21    1044

Німецький виробник Opel продовжує оновлювати свій модельний ряд, і на черзі — флагманський кросовер Grandland. Ця новинка отримала виразний дизайн та сучасні технічні інновації.

Без хрому

Grandland став першою серійною моделлю Opel із підсвіченою емблемою та передньою панеллю 3D Vizor із використанням технології Edge Light. Усі фари — енергоефективні світлодіоди, включно з адаптивним освітленням Intelli-Lux HD Light.

Вперше на автомобілі з’явився підсвічений логотип Opel, а назва моделі більше не виконується хромованими літерами, а вибита в центрі задніх дверей.

Останні новини:  Вінтажний Jaguar співачки Мадонни продадуть на британському аукціоні

Практичний, комфортний, раціональний

Інженери та дизайнери Opel приділили особливу увагу збереженню ресурсів та зменшенню вуглецевого сліду, не забуваючи при цьому про стиль та комфорт. Інтер’єр Grandland виконано в мінімалістичному стилі, а сидіння Intelli із спеціальною виїмкою забезпечують комфорт під час поїздок. Усі оздоблювальні матеріали містять вторинну сировину, яку використовують для виготовлення сидінь, дверних панелей, панелі приладів та центральної консолі.

Автомобіль широко використовує матеріали з повторної переробки, зокрема алюміній і сталь. Понад 40 полімерних компонентів складаються на 80% із “зелених” матеріалів, а загалом більше 500 кг маси Grandland припадає на перероблені матеріали.

Останні новини:  Врятує водія від штрафу: майже кожен автомобіль має легальний радар-детектор

Електрифікація

Opel також реалізував екологічні інновації в силових агрегатах Grandland. Усі версії кросовера електрифіковані: класичний гібрид (HEV), гібрид, що заряджається (PHEV), або повністю електричний варіант (BEV). Це стало можливим завдяки платформі STLA від концерну Stellantis, яка спеціально розроблена для електромобілів. Grandland Electric може долати до 700 км без підзарядки за циклом WLTP, а в стандартну комплектацію входить високоефективна теплова помпа, що забезпечує стабільну роботу батареї.

Останні новини:  Chery потрапила у скандал через дівчину, що відверто позувала на її автомобілі

Крім того, Opel впровадив програму повторного використання батарей, яка включає ремонт, відновлення, повторне використання та переробку. На заводі в Айзенаху створено Battery Shop для надання “другого життя” використаним батареям.





uamotors.com.ua