Огіркам – “осінній допінг”: завдяки цьому трюку мої плоди ростуть

04.09.2024   08:03    553

Щоб огірочки плодоносили якомога довше і до кінця вересня радували добрим урожаєм, потрібно дотримуватися кількох правил. Про них сьогодні і поговоримо.

Насамперед, регулярно збирайте плоди, щоб вони не перезрівали – найкраще робити це кожні 1-2 дні. Після дощу огірки швидко ростуть, а в спеку зростання плодів припиняється. Запам’ятайте: якщо на кущі сформується хоча б один перезрілий плід із насінням, його цвітіння одразу ослабне.

Тривалість плодоношення огірків залежатиме від здоров’я куща. Якщо на огірочки нападатимуть шкідники або з’явиться якась хвороба, першими почнуть страждати листя – воно пожовтіє, засохне і покриється плямами. Щоб зберегти здоров’я куща, обробляйте його раз на два тижні фітоспорином чи народними засобами.

Останні новини:  З чим не можна поряд садити на городі перець

Наприклад, настій цибулиння підійде відмінно. Про його рецепт вже є стаття на цьому каналі. Огірочки дуже люблять тепло, але у серпні вони можуть перестати рости через падіння нічної температури. Для цього можна накривати огірки спанбондом або плівкою, але вдень потрібно забезпечити добре провітрювання, щоб грибкам було складно поширюватися.

Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав
Експерти назвали секрет довгого плодоношення огірків

Незважаючи на те, що зростання огірків у будь-якому випадку сповільниться до осені, їх потрібно поливати, але вже не так рясно. У спеку зрошуємо огірочки щодня, а за середньої температури – раз на 2-3 дні. Наприкінці літа добрива вносяться раз на два тижні. Для цього можна використати мінеральні калійно-фосфорні підживлення або настій із деревної золи.

Одну склянку розводимо на десять літрів води, і добриво вносимо під корінь. Також важливо робити позакореневе обприскування по листю – так рослини будуть набагато швидше засвоювати корисні речовини за будь-якої погоди та температури. Можна використовувати будь-які народні підживлення, але якщо огірок зупинився у зростанні, використовуйте стимулятори росту – Циркон, Епін або звичайну янтарну кислоту.

Останні новини:  Коли сіяти петрушку на зиму: як правильно це робити



noviydoctor.com