Нідерланди можуть змусити українців повернутися додому

16.09.2024   16:21    352

У Нідерландах обговорюють ідею, що може змусити українських біженців повернутися на батьківщину для участі у війні. Лідер Партії свободи Нідерландів, Геерт Вілдерс, виступив із пропозицією не продовжувати дозволи на тимчасове проживання та працевлаштування для українських біженців в Європейському Союзі після закінчення терміну дії в березні 2025 року.

Українські біженці. Фото: shutterstock
Українські біженці. Фото: shutterstock

Вілдерс вважає, що це спонукатиме українців, які отримали статус біженця, повернутися до України для захисту та відновлення країни. Вілдерс аргументує свою пропозицію тим, що Нідерланди вже стикаються з проблемою перенаселеності і більше не можуть ефективно забезпечувати житло та ресурси для нових біженців.

Останні новини:  У Вірменії викрили спробу державного перевороту: заколотників готували в Росії

За його словами, продовження дозволів на проживання для українських біженців лише погіршить ситуацію. Політик зазначає, що якщо тимчасова захист, яка дозволяє українцям жити і працювати в Нідерландах і інших країнах ЄС, не буде продовжена після березня 2025 року або завершиться раніше, це може стати стимулом для українських призовників повернутися на батьківщину і активно включитися у військові дії та відновлення країни.

Останні новини:  У Лівані сталася нова хвиля вибухів

Нідерланди, фото з вільних джерел
Нідерланди, фото з вільних джерел

Ця ініціатива вже викликала обговорення та занепокоєння серед гуманітарних організацій і політичних діячів, які підкреслюють, що така політика може створити додаткові труднощі для українців, які вже пережили важкі умови війни і біженства.


expert.in.ua