Лікар розповів про вплив газованої води на підшлункову залозу

16.09.2024   22:31    1077

Лікар-токсиколог заявив, що солодка газована вода дуже небезпечна для підшлункової залози. Вона може спровокувати запалення цього органу, а також сприяти появі діабету.

За словами токсиколога, у солодкому газуванні та подібних напоях надлишок цукру. В одній банці може бути до декількох чайних ложок цукру, через що при поглинанні газування збільшується навантаження на підшлункову залозу.

Останні новини:  Після яких продуктів може розболітися голова: пояснює лікар

Якщо ми часто вживаємо газовані напої, то це навантаження стає хронічним, що може спровокувати запалення цього органу. Причому навіть у тих людей, які в іншому дотримуються здорового способу життя і не мають жодних проблем із самопочуттям.

У довгостроковій перспективі тривале вживання газованих напоїв може сприяти панкреатиту та діабету.

Останні новини:  Зміна форми пальців може бути ознакою раку легень

Крім того, у газованому газі також містяться компонент під назвою ортофосфорна кислота, який при виході з організму прихоплює разом із собою кальцій. А дефіцит цього мінералу загрожує розвитком остеопорозу – зниженням мінеральної щільності кісток. При цій хворобі кістки стають дуже крихкими, з’являються болі в суглобах.

Причому, як розповів лікар, кальцій, що виходить з організму, може накопичуватися в нирках, що, у свою чергу, провокує появу там каміння. Досить часто саме тривале вживання газованих напоїв називають головною причиною болісних бруньок.

Останні новини:  Ходьба добре допомагає зменшувати жирові відкладення у печінці