Китайці повністю розкрили новий спільний кросовер Geely і Volvo

17.09.2024   20:03    705

У відкритій базі Мінпромторгу КНР з’явилися фотографії та характеристики Lynk & Co Z20 – компактного паркетника на електричній платформі SEA2. Всупереч припущенням, “двадцятка” не виявилася “клоном” Zeekr X: у кросоверів різна колісна база (різниця півсантиметра), а основні габаритні розміри різняться, нехай і в межах одного сантиметра.

Довжина/ширина/висота Lynk & Co Z20 дорівнюють відповідно 4460/1845/1573 міліметрам, колісна база – 2755 міліметрів. Остов кузова схожий на Zeekr X, платформа однакова, а ось акумулятори різні: для “двадцятки” запропоновані літій-залізо-фосфатні осередки, тоді як під преміум-брендом Geely використовують літій-нікель-марганець-кобальт-оксидні акумулятори.

Останні новини:  ТОП-5 надійних вживаних авто з найкращим оснащенням

Autohome.com.cn / Минпромторг КНР

Що стосується електродвигунів, то вони схожі, але не уніфіковані. Базовий Lynk & Co Z20 оснащується 340-сильним електромотором, тоді як найпростіший Zeekr X задовольняється 272-сильним. Щодо спорядженої маси (1,9 тонни) практично паритет, отже від “двадцятки” можна очікувати батареї ємністю близько 60 кіловат-годин. Відомо, що Lynk & Co Z20 запропонують у Європі, тобто модель стане “глобальною”.

Цікаво, що під маркою Lynk & Co холдинг Geely випускав гібриди, а Zeekr виділив для електромобілів, а зараз марки можуть конкурувати між собою. Вся справа в тому, що Z20 – “чистий” електрокар, а Zeekr готує кросовер із двигуном внутрішнього згоряння.

Останні новини:  Власники нових кросоверів BMW X1 у США подали в суд на виробника



nnews.com.ua