Гелікоптер ВМФ Великої Британії впав у Ла-Манш

06.09.2024   19:00    623

Гелікоптер ВМФ Великої Британії впав у Ла-Манш

Фото: Royal Navy

Пілот гелікоптера Merlin Mk4 Королівського військово-морського флоту Великої Британії загинув

Він був нещодавно модернізований і має кілька модифікацій для використання Королівською морською піхотою.

Гелікоптер Королівського флоту Merlin Mk4 впав у протоку Ла-Манш біля узбережжя графства Дорсет на південному заході Британії. Авіакатастрофа сталась в середу, 4 вересня, під час нічних льотних навчань. Про це у четвер, 5 вересня, повідомляє The Independent із посиланням на заяву британського Міноборони.

Останні новини:  Президент Бразилії “образився” на критику від Зеленського і зробив гучну заяву

На борту гелікоптера перебувало троє членів екіпажу. Двох вдалося врятувати та без серйозних травм доставили до лікарні. Третій пілот загинув.

«Пілот Королівського військово-морського флоту Сполученого Королівства загинув після того, як гелікоптер Merlin впав у протоку Ла-Манш під час нічних навчальних польотів на кораблі Queen Elizabeth», — йдеться у заяві військово-морського флоту країни.

Зазначається, що гелікоптер Merlin Mk4 був нещодавно модернізований і має кілька модифікацій для використання Королівською морською піхотою. Остання зареєстрована аварія такого гелікоптера сталася у 2010 році в Афганістані.

Останні новини:  В Ізраїлі заявили про нову фазу війни

У навчальній авіаційній бригаді Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба під час виконання навчально-тренувального польоту зазнав катастрофи вертоліт Мі-2.

У австралійському місті Кернс гелікоптер впав на дах готелю, спричинивши пожежу. Було евакуйовано до 400 людей.


korrespondent.net