Шольц зробив заяву про шляхи досягнення миру в Україні

Вчора,   19:45    227

Німеччина допомагає Україні у протистоянні з Росією, аби вона мала змогу захистити свою цілісність і суверенітет. Водночас, зауважив канцлер Олаф Шольц, необхідно вивчати можливості для мирного врегулювання конфлікту.

Для досягнення миру в Україні потрібно розглянути всі можливі шляхи. Але на даний час Росія не виявляє готовності або бажання зменшити рівень агресії, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє n-tv.

Останні новини:  У Німеччина назвали країну, яка може стати наступною жертвою РФ, якщо Україна не вистоїть

Політик зазначив, що Німеччина підтримує Україну, яка стала жертвою протиправного агресивного нападу. Саме тому, за його словами, потрібно допомагати Україні, аби вона мала змогу захистити свою цілісність і суверенітет.

“Водночас залишається необхідним вивчати можливості відкриття мирного розвитку”, – зазначив політик.

Олаф Шольц пригадав перший Саміт миру у Швейцарії, який завершився загальною думкою про необхідність проведення нової зустрічі, вже за участю Росії.

“Зараз настав час подивитися, що відбувається. Для мене зрозуміло, що це не працює: Росія навпаки зараз усе продовжує війну і продовжує атакувати Україну з величезною агресією. Ніколи не слід ігнорувати, що саме РФ не тільки розпочала війну, але й продовжує її, й може в будь-який час зробити свій внесок у те, щоб вона закінчилася тим, що Росія припинить свою агресію”, — резюмував канцлер Німеччини.

Останні новини:  У США заявили, що вже ознайомились із планом Зеленського щодо закінчення війни


useti.org.ua