Археологи розкопали у Польщі ямні поховання воїнів із племені вандалів

Сьогодні,   09:30    136

Археологи виявили у передмісті польського міста Глінка ямні поховання елітних воїнів із племені вандалів. Вони були знайдені у Островецькому повіті. Поховання датуються ІІІ-ІV століттями.

Вони знаходяться на території, що має відношення до пшеворської культури. Ця група жила у південній та центральній Польщі у залізному столітті, пише Heritage Daily.

У ямних могилах вчені виявили кремовані останки представників німецького племені вандалів. Воно конфліктувало з Римською імперією. Вандали створили королівство. У 455 році н.е. король Гайзеріх повів військо вандалів на Рим, прискоривши цим падіння імперії.

Останні новини:  Науковці розкрили таємницю загадкового звуку в Маріанській западині

Археологи знайшли у могилах зброю та кілька похоронних предметів, що вказують на елітарність померлих. Щити, мечі та вістрі списів були спалені разом із воїнами у похоронному осередку. За словами доктора Марека Флорека, це був звичний ритуал для вандалів.

Примітно, що знайдені археологами мечі були зігнуті, що притаманно для пшеворської культури. Вважалося, що воїни йдуть у потойбіччя разом зі своєю зброєю. Вандали деформували її, що призвести до непридатності.