Захід не заперечує проти наступу на Росію - ЗМІ

10.08.2024   21:00    104

Захід не заперечує проти наступу на Росію - ЗМІ

Фото: Getty Images

Захід дав Україні зелене світло щодо наступу на РФ

Не лише США, а й Німеччина, яка завжди намагалася не провокувати Путіна, не має застережень щодо використання її зброї на російській території.

Західні союзники дали Україні зелене світло на наступ ЗСУ на території Росії. Про це у пʼятницю, 9 серпня, пише Politico.

Останні новини:  “Це просто робота”: екс-держсекретар США пояснив, як Трамп збирається розмовляти з Путіним

Зазначається, що це стосується не лише США, а й Німеччини, яка раніше висловлювала небажання провокувати будь-яким чином російського диктатора Володимира Путіна.

«Україна має право на самооборону, закріплене у міжнародному праві. Це не обмежується її власною територією», — зазначили виданню у Міністерстві закордонних справ ФРН.

Останні новини:  США не вірять, що удари ЗСУ західними ракетами вглиб Росії завершать війну

Видання підкреслює, що з’являється все більше доказів того, що Україна використовує у своєму наступі надану їй західну зброю.

У четвер німецький таблоїд Bild, посилаючись на зображення з камер спостереження, повідомив, що у Росії ЗСУ, зокрема, просуваються на німецьких бойових машинах піхоти Marder.

Також повідомлялося, що речник ЄС Петер Стано заявив, що Україна у рамках своєї оборонної війни проти незаконної агресії РФ має право на завдання ударів по ворогу там, де вважає за потрібне, у тому числі на його території.

Останні новини:  Нетаньягу натякнув на нову війну

У Білому домі, коментуючи ситуацію на Курщині нагадали, що там розміщені російська війська, що атакують українські території.


korrespondent.net