За допомогою простого та ефективного засобу забудете, що таке шкідники на капусті

24.08.2024   21:21    634

Сьогодні розповімо про дієву пораду, за допомогою якої можна одним махом позбутися  від шкідників, і зайвих пагонів, і при цьому обійтися без хімікатів на городі.

Якщо ви саджаєте на городі помідори, то ця порада точно вам підійде. Напевно, після кожного пасинкування та обрізання непотрібного листя у вас залишається величезна кількість томатного бадилля, яке доводиться спалювати або викидати. А можна пустити її у справу та приготувати розчин проти шкідників!

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів

Для цього вам знадобляться:

  • 2 кг томатного бадилля або пасинків;
  • Пів кілограма цибулиння;
  • Рідке мило.

Бадилля потрібно заварити в 5 літрах окропу і залишити настоюватися приблизно на години 4. Після цього рідину потрібно процідити і додати дві частини води на одну частину відвару.

Тим часом лушпиння теж потрібно залити гарячою водою (2 літри) і настояти в закритій ємності дві доби (не більше). У цей настій згодом додають 2 літри води та невелику кількість рідкого мила.

Мило потрібне для того, щоб розчин довше випаровувався і краще «чіплявся» за поверхні рослин. Після цього обидва розчини (томатний та цибульний) ретельно перемішують і цим складом обприскують капусту.

Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав

До речі, цей розчин ефективний не лише для капусти. Такий розчин захищає від широкого спектру шкідників на різних рослинах, тому рідиною, що вийшла, можна обробляти інші рослини.

А щоб запобігти появі шкідників на капусті, є кілька хитрощів:

  • Після збирання врожаю обов’язково ретельно прибирайте рослинні рештки з грядок.
    Укривайте капусту спеціальними матеріалами. Для багатьох комах це стане перешкодою до відкладання шкідливих личинок.
  • Поряд з капустою садіть часник, кріп та шавлію. Ці рослини містять аромаречовини, які відлякують шкідників та перешкоджають їх розмноженню на листі капусти.
Останні новини:  Коли викопувати буряк, щоб урожай пролежав до весни

Також не забувайте регулярно прополювати грядки: бур’яни є додатковим фактором ризику та приманяють шкідливих комах.