Як і чим краще прати дитячі речі: корисні нотатки для матусь

26.08.2024   07:40    347

Чи потрібно прати нові дитячі речі

Незалежно від того, де ви купили дитині одяг, її важливо продезінфікувати. Як мінімум, тому що річ проходила різні стадії – лежала на складі, була в руках якихось людей, довго висіла на плічках торгового залу. Така дія довкілля згубна для шкіри дитини, саме тому навіть нові речі обов’язково потрібно прати.

Якщо йдеться про одяг, придбаний в «секонді», то тут навіть сперечатися нема про що — тільки розібратися, як прати дитячі речі із секонд хенду. Найбезпечніший рецепт такий:

  • нагріти 5 л води;
  • розчинити у ній 2 ст.л кухонної солі;
  • додати 100 мл оцту;
  • замочити речі на 30-60 хвилин;
  • прополоскати під проточною водою та висушити.

Якщо вам здається, що цього недостатньо, можете додатково виварити одяг малюка в каструлі — таким способом користувалися наші бабусі.

Чому не можна прати дитячі речі з дорослими

Не всі матусі змогли визначитися, чи потрібно прати дитячі речі окремо, але ми підкажемо – вся річ у різниці імунітету. Організм дорослої людини виділяє більше поту, шкірного жиру та інших елементів дерми, ніж дитячий, тому педіатри рекомендують прати речі малюків окремо. Навіть постільна білизна — і те не можна змішувати.

До того ж, для прання дитячого одягу завжди потрібно використовувати миючі засоби, що щадять, або взагалі обходитися народними рецептами, а от для дорослих таких рекомендацій немає — організм (якщо не алергік) винесе будь-який порошок.

Останні новини:  Як компактно скласти ковдру

Як прати дитячі речі господарським милом і чи можна так робити

Враховуючи той факт, що за часів молодості наших бабусь не було такого достатку порошків, кожна з господарок чудово знала, як правильно прати дитячі речі так, щоб дитина не пізнала проблем. Допомагало у цьому звичайне господарське мило — без барвників, без ароматів, без добавок. Натуральний склад гарантує безпеку, а це найголовніше для малюка. За допомогою мила вийде і від точкових плям позбутися, і випрати речі повністю.

Останні новини:  Названо найважливіший компонент романтичних відносин

Як і при якій температурі прати дитячі речі руками

Будь-який одяг дитини, який не потребує серйозних заходів дезінфекції, можна очистити вручну. Чим прати дитячі речі у такому разі, кожна мама вирішує сама, але загальні рекомендації варто враховувати:

  • використовувати нітрилові рукавички;
  • температура води – 70 градусів;
  • 1 ст.л господарського мила на 5 л води чи дитячий порошок у пропорції, зазначеній виробником;
  • замочувати на 15 хвилин, потім прати руками.

Додаткова порада — воду при ополіскуванні речей потрібно міняти тричі, щоразу наливаючи більш прохолодну. Також обов’язково перевіряти, щоб вона не була мильною, інакше шматочки мила чи порошку залишаться у тканинах.

Можна прати дитячі речі пральної машини чи ні

Наявність СМА в будинку дуже спрощує процес прання, але дбайлива і відповідальна господиня зобов’язана розуміти, як прати дитячі речі в машинці, щоб для дитини це було безпечно. По-перше, не можна очищати в тому ж барабані килимові доріжки, взуття та інші дуже брудні предмети. По-друге, класти в машинку лише дитячі речі – окремо від дорослих.




Декілька правил про те, на якій температурі прати дитячі речі і як:

  • речі з бавовни світлих відтінків – температура до 90 градусів;
  • весь інший одяг — 60-70 градусів;
  • включати подвійне полоскання;
  • не використовувати кондиціонер;
  • купувати лише гіпоалергенні порошки.
Останні новини:  Ефективна боротьба з пліснявою в ванній кімнаті: доступний засіб знищить грибок

Відбілювати дитячі речі можна, а іноді і потрібно, але для таких цілей вибирайте засоби, у складі яких немає хлору, інакше ризикуєте зіткнутися із свербінням та висипом у дитини.