Як доглядати за огірками у серпні

13.08.2024   10:12    85

Серпень найскладніший місяць для теплолюбних огірків: дні стають коротшими, нічна та ранкова температура помітно знижуються, волога довше зберігається у ґрунті. З цієї причини починає загнивати корінь, утворюється борошниста роса. У цей час огірки вимагають до себе підвищеної уваги.

Нескладні агротехнічні прийоми допоможуть зберегти кущ, продовжити плодоношення.

  1. Наземна частина кущів потребує омолодження. Для цього її слід поливати і обприскувати сечовиною (10 л води: ст.ложка).
  2. Підсилити імунну систему. Суперфосфат – протигрибкове добриво, що швидко засвоюється, містить корисні мікроелементи, що зміцнюють рослину.
  3. Враховуючи прохолодні ночі, кущі слід замульчувати. З одного боку мульча зберігатиме вологу, з іншого – виконуватиме функції утеплювача.
  4. Для зміцнення кореня рекомендується підгодовувати огірки деревною золою, сірчанокислим калієм.
  5. Ґрунт до осені бідніє, оскільки рослини витягують із нього всі корисні мікроелементи. Серпень — той місяць, коли треба поповнити запас калію. При його нестачі (або відсутності) зав’язь не формується, плодоношення припиниться. Найкращий органічний засіб – зола, на основі якої роблять розчин і підливають під корінь. Використовують як пудру для листя. Маючи лужну реакцію, зола знищує плісняву.
  6. Восени огірки починають хворіти, з’являється слиз, листя покриваються білим нальотом, чорніє нижня частина стебла. Причина – у надлишку вологи та температурних перепадах. Ефективно зарекомендувала себе бордоська рідина – справляється зі шкідниками та різними хворобами. Головне правильно приготувати розчин.
Останні новини:  Як краще зберігати часник, щоб він не гнив і на всихав

Важливо стежити за своєчасним збиранням урожаю, оскільки огірки, які переростають, забирають поживні речовини, які могли бути спрямовані на формування нового плоду.


woman24.kyiv.ua