Ходжес про операцію на Курщині: "Червоних ліній" більше немає

15.08.2024   11:31    368


Колишній командувач сухопутними військами США в Європі завив, що все, на що спромігся Путін після заходу ЗСУ на територію РФ, це обстріл ракетами магазину.

Операція українських військових у Курській області довела, що російських «червоних ліній» не існує. Про це заявив генерал-лейтенант Бен Годжес, колишній командувач сухопутними військами США в Європі в інтерв’ю DW.

Останні новини:  NYT: Моссад мінував пейджери Хезболли через підставні фірми в Угорщині

«Це спростовує страх, що Путін піде на ескалацію і використає ядерну зброю. Найгірше, що він зробив, це обстріляв ракетами черговий супермаркет в Україні. Ми стримували себе занадто довго», – підкреслив він

На уточнювальне запитання, чи говорить він про те, що «червоних ліній» більше немає, Ходжес відповів: «Я безумовно сподіваюся, що немає».

Останні новини:  В КНДР випробували балістичні ракети із 5 тонною бойовою частиною

«Українці дали нам урок – навіть в умовах тотального поширення дронів можна готувати операції такого масштабу. Звичайно ж, головком [ЗС РФ] Герасимов і генштаб РФ проігнорували сигнали розвідки про те, що Україна збирається атакувати», – продовжив він.

При цьому генерал-лейтенант підкреслив, що Україна не зацікавлена в захопленні російської території. Однак, за його словами, ця операція змусить Росію переосмислити її дії. Він зазначив, що таким чином Україна захищається від російських атак.

«Це класична робоча військова доктрина в дії – вибрати слушний момент, відволікти супротивника, полегшити тиск на решту своїх військ», – констатував Бен Годжес.

Останні новини:  США розгорнули на Філіппінах потужний ракетний комплекс для стримування Китаю

korrespondent.net