У Байдена будуть дзвонити до України і розпитувати, що там коїться в Курській області

08.08.2024   15:00    55

У Вашингтоні звернуться до Києва, аби “трохи краще зрозуміти” ситуацію в Курській області РФ, де вже декілька днів у прикодонних селищах точаться бої.

Про це заявив радник з питань нацбезпеки США Джон Кірбі, пише Вloomberg. Він додав, що США не змінили своєї політики щодо дозволу Україні використовувати американську зброю “для боротьби з безпосередніми загрозами через кордон”.

Останні новини:  В КНДР випробували балістичні ракети із 5 тонною бойовою частиною

За його словами, чиновники “звернуться до наших українських колег, щоб трохи краще зрозуміти” ситуацію.

Що відбувається у Курській області

6 серпня у мережі почали з’являтися повідомлення про те, що нібито українські військові у складі близько сотні людей здійснили спробу прориву на територію РФ у Суджанському районі Курської області.

Незабаром паблік Mash написав, що в боях нібито беруть участь бійці РДК, 22-а ОМБ ЗСУ та бійці тероборони. “Вони розбилися на малі групи та розосередилися у посадках Шосткинського району Сумської області”.

Останні новини:  Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Пізніше почала з’являтися інформація, що нібито бійці ЗСУ зазнали втрат у вигляді десятків людей.

Надвечір росіяни кинули в бій під Суджею солдатів термінової служби. Деякі з них загинули, інші здалися в полон. У місцевих телеграм-каналах розповсюджують фото, на яких видно, що відбувається у Суджі.

Усю ніч у Курській області лунали сигнали тривоги та наступні вибухи. Здебільшого через активність безпілотників та ракет у небі. Зокрема, неспокійно було у місті Курчатов, поблизу якого знаходиться Курська АЕС.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати російську мову в банкоматах

Вдень 7 серпня російський диктатор Володимир Путін скликав екстрене засідання Ради безпеки, де поскаржився на “масштабну провокацію” України.


expert.in.ua