Тегеран заявляє, що його мета − відновити «стримування» Ізраїлю

06.08.2024   16:41    44

Іран дав зрозуміти, що хоче уникнути повномасштабної війни з Ізраїлем, навіть пригрозивши помститися за вбивство минулого тижня одного з лідерів ХАМАС у своїй столиці.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Тегеран, який уже присягнувся помститися за вбивство Ісмаїла Ханії, заявив, що його мета − утримати Ізраїль від повторення подібних кроків.

«Зміцнення стабільності та безпеки в регіоні буде досягнуто шляхом покарання агресора і створення стримування проти Ізраїлю та його авантюризму», − заявив представник міністерства закордонних справ Ірану журналістам у понеділок у Тегерані.

Останні новини:  Одна з країн платитиме мігрантам $34 тис. за виїзд із країни

Ісламська Республіка має право, в рамках міжнародного права, покарати Ізраїль, але не хоче нагнітати напруженість на Близькому Сході, сказав представник Нассер Канаані.

Ізраїль перебуває у «війні на кількох фронтах проти осі зла Ірану», заявив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху в неділю.

«Ми завдаємо ударів по кожному з його знарядь із великою силою. Ми готові до будь-якого сценарію − як наступального, так і оборонного», − зазначив він.

Цього разу помста Ірану може бути жорстокішою з огляду на явне збентеження від убивства іноземної високопосадовця в самому серці його столиці. Його варіанти варіюються від ще одного прямого нападу на Ізраїль до посилення атак на країну з боку його довірених осіб і нанесення ударів по ізраїльських цілях по всьому світу.

Останні новини:  Україна втратила позиції в рейтингу Найсильніших Армій Світу


newformat.info