Сусідка ахнула: мої огірки плодоносять до морозів завдяки цьому простому рецепту

14.08.2024   09:36    113

Під час плодоношення огірочки на вашому городі потребують величезної кількості поживних мікро- та макроелементів, особливо калію та фосфору.

При їх нестачі врожайність падає, і кущ просто не може знайти в собі ресурси для зав’язування великої кількості плодів. Це призводить до обпадання та усихання зав’язей, опадіння квіток та плодів.

Кращим джерелом калію для огірків є деревна зола. Проте поспішати з її внесенням у ґрунт не потрібно. Крім калію та фосфору, в ній дуже багато кальцію, але у важкозасвоюваному вигляді. Щоб підживлення спрацювало ідеально і на всі сто відсотків, найкраще активувати золу за допомогою оцту і перетворити кальцій на хелатну форму.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки

Для цього досвідчені дачники розбавляють 200 мілілітрів золи в половині склянки оцту, ретельно розмішують, після чого виливають отриману суміш у відро з чистою відстояною водою.

Агрономи розповіли, як підвищити плодоношення огірків

Підживлення це необхідно робити тільки по вологому ґрунту, і під кожен кущик огірків вносити по одному літру. Починаючи з липня, таке підживлення можна вносити раз на два тижні.

Цей розчин допоможе рослині отримати дуже багато калію, фосфору і особливо кальцію, який потрібен рослині для захисту від борошнистої роси, пероноспорозу та інших захворювань. А вони, як відомо, є першою причиною в’янення листя та припинення плодоношення, коли ночі починають холодати.

Останні новини:  4 простих способи, як зберегти буряки взимку
Агрономи розповіли, як підвищити плодоношення огірків

При внесенні золи в сухому вигляді рослина отримує тільки калій, тож кальцій залишається у структурах ґрунту у незатребуваній формі.

Використовуючи наші прості та ефективні поради ви отримаєте щедрий врожай соковитих та хрумких огірків на городі. Чого ми вам і бажаємо!






noviydoctor.com