США вирішили зняти заборону на продаж наступальної зброї Саудівській Аравії

11.08.2024   16:00    59

Адміністрація президента США Джо Байдена ухвалила рішення зняти заборону на продаж наступальної зброї американського виробництва Саудівській Аравії.

Зокрема, США знімуть заборону на постачання низки боєприпасів класу “повітря-земля”, пише Голос Америки. У такий спосіб буде скасовано трирічне обмеження, яке було запроваджено через військову кампанію Ер-Ріяда в Ємені.

“Ми розглянемо нові поставки на індивідуальній основі відповідно до Правил передачі звичайних озброєнь”, повідомив Reuters з посиланням на високопоставленого представника Держдепартаменту.

Останні новини:  Ізраїль атакував сотню ракетних установок Хезболли

Великі міжнародні угоди щодо зброї мають бути попередньо схвалені членами Конгресу. Американські законодавці раніше піддавали сумніву коректність поставок наступальної зброї Саудівській Аравії. Однак ця позиція змінилася після вторгнення бойовиків ХАМАС до Ізраїлю 7 жовтня 2023 року, а також через зміни в проведенні Ер-Ріядом військової кампанії в Ємені.

“Ми відзначаємо позитивні кроки, які Міністерство оборони Саудівської Аравії зробило за останні три роки для істотного пом’якшення шкоди цивільному населенню, почасти завдяки роботі інструкторів і радників США”, – констатував представник Держдепартаменту.

Останні новини:  Латвія заборонила використовувати в банкоматах російську мову

США і Саудівська Аравія

26 травня цього року низка ЗМІ повідомляла, що США можуть скасувати заборону на продаж наступальних озброєнь для Саудівської Аравії. Тоді повідомлялося, що у Вашингтоні вже дали сигнал Саудівській Аравії про готовність зняти цю заборону. Але тоді Білий дім відмовився від коментарів.


uapress.kyiv.ua