Що робити, якщо в унітазі постійно тече вода: 5 простих варіантів вирішення проблеми

20.08.2024   19:00    230

Спочатку треба виявити причину витоку води, тоді буде значно легше вирішити питання.

Розповідаємо, які причини витікання води з бачка чи самого унітазу та як швидко усунути проблему.

Що робити, якщо в унітазі постійно тече вода

  • Перевірте прокладку. Це найчастіша проблема, адже з часом резинова деталь зношується, тому відбувається протікання. Щоб переконатися, що витікання води – саме в районі прокладки, зніміть кришку унітазу та подивіться: якщо рівень води не дістає до шийки переливу, отже, проблема саме в прокладці. Тоді варто перекрити воду, зняти механізм і замінити її.
  • Проблема з клапаном. З часом клапан заслінки може пошкодитися чи деформуватися, тому вода просочуватиметься до унітазу. Щоб перевірити, чи не пошкоджено клапан, спустіть воду й подивіться, чи витікатиме вона під час повторного набирання до унітазу. Такий клапан можна придбати на ринку чи в будь-якому магазині, його легко замінити, тож не буде потреби викликати сантехніка.
  • Потрібна заміна ущільнювача. Між основою унітаза та підлогою є прокладка-ущільнювач, яка може зруйнуватися, тому відбувається витікання води на підлогу. Для того, щоб замінити цей ущільнювач, треба знімати унітаз. Якщо ви самостійно не зможете впоратися з цією проблемою, тоді краще викликати сантехніка.
  • Наявність тріщин. Тріщини можуть бути на самому унітазі, на змивному клапані та на трубі переливу. Якщо ви виявили тріщину на будь-якій з деталей конструкції, її обов’язково треба замінити. Не варто забувати, що перед ремонтними роботами треба перекрити воду та злити її з бачка.
  • Неправильно встановлена сантехніка. Якщо унітаз не прикріплений до підлоги чи в якійсь частині конструкції недостатня герметизація, це може стати причиною протікання води. Треба переконатися, що сантехніка добре прикріплена до підлоги і немає прогалин між основою та ущільнювачем. За необхідності варто підтягнути всі шурупи або замінити кільце ущільнювача для кращої герметизації.
Останні новини:  Пожовклі простирадла стануть білими: замочіть у цьому розчині