Роблю ось так, як заповідала моя бабуся-агроном і полуниця родить

28.08.2024   20:21    373

Щоб рослина добре родила і давала багатий врожай, її потрібно пересаджувати на нове місце кожні 3-4 роки.

Вибір часу для пересадки

Як обрізати полуницю восени

Оптимальний час для пересадки полуниці — рання осінь або пізнє літо, коли зменшується спека і настає помірно тепла погода. Найкраще пересаджувати полуницю прямо зараз, в серпні, або на початку вересня. У цей період рослина встигає вкоренитися до перших заморозків, що забезпечує її успішну зимівлю і добрий старт навесні.

Останні новини:  Перестаньте викидати бадилля від помідорів

Вибір і підготовка нового місця

Яке добриво використовувати для полуниці

Полуниця любить добре освітлені, сонячні місця з легким, родючим ґрунтом. Важливо, щоб місце було захищене від сильних вітрів. Найкращими попередниками для полуниці є часник, цибуля, бобові або зелені культури, які не виснажують ґрунт і не передають хвороби.

Отже, перш за все видаліть всі бур’яни та залишки попередніх рослин, після чого на кожен квадратний метр площі внесіть 5-7 кг перегною або компосту, 100-120 г суперфосфату і 50-60 г сульфату калію. Перекопайте землю на глибину 20-25 см, а тоді розпушіть її.

Останні новини:  Дідова хитрість перетворить осінні відходи на чудо-добриво

Для пересадки краще вибирати молоді, здорові кущі з міцною кореневою системою. Якщо ви пересаджуєте вуса, то краще вибирати ті, що вже вкоренилися і мають 3-5 добре розвинених листків. Старе листя видаліть. Перед пересадкою занурте кореневу систему в воду на 1-2 години.

Відстань між рослинами в ряду повинна становити 30-40 см, а між рядками — 50-60 см. Глибина ямок 10-15 см, а її ширина має бути достатньою, щоб коріння не було зібране в пучок і не загорталося догори. Тож, помістіть кущ в ямку так, щоб точка росту (сердечко) знаходилася на рівні ґрунту. Засипте коріння, акуратно утрамбуйте і полийте кожну рослину.




Не забудьте покрити ґрунт навколо рослин шаром мульчі (сухий перегній, солома або тирса). Це допоможе зберегти вологу і запобігти росту бур’янів.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома



noviydoctor.com