Новий твір Бенксі вкрали за лічені години після встановлення

10.08.2024   21:41    63

Троє невідомих чоловіків із драбиною 8 серпня демонтували супутникову тарілку з новим твором британського стритарт-митця Бенксі — вовком, що виє. Це сталося в районі Пекгем на південному сході Лондона. Пресгрупа Бенксі підтвердила крадіжку.

Про це повідомляє Суспільне Культура з посиланням на BBC London.

Протягом чотирьох останніх днів Бенксі створює та публікує в соцмережах свої роботи. У основі всіх творів — зображення тварин. У новій роботі він за допомогою трафарету зобразив вовка, що виє. Художник помістив його на супутникову тарілку, яка нагадує повний місяць. Однак за декілька годин після створення роботи її вкрало троє невідомих. Один із чоловіків був у масці. Він заліз по драбині на дах, від’єднав супутникову тарілку, передав своїм спільникам, після чого вони миттю покинули місце крадіжки разом із твором мистецтва.

Останні новини:  ЄС готовий позбавити Грузію безвізу

Це вдалось зафільмувати очевидцю події. Відео інциденту опублікувало BBC London.

Пресгрупа Бенксі повідомила BBC, що вони “вірять”, що вовка вкрали. Наразі поліція Лондона повідомила BBC, що нікого з підозрюваних не затримала.

Це четвертий день поспіль, коли анонімний художник Бенксі створює роботи в Лондоні про тварин.

Останні новини:  В КНДР випробували балістичні ракети із 5 тонною бойовою частиною

Бенксі – псевдонім вуличного художника, політичного активіста та режисера з Великої Британії. Його справжнє ім’я досі залишається невідомим, попри численні версії дослідників. Поціновувачі творчості Бенксі захоплюються тим, як він із вандала, що розписував стіни у Великій Британії в 90-х роках, став художником, чиї роботи коштують кількадесят мільйонів доларів на аукціонах у Великій Британії та Америці.

Останні новини:  Масові лісові пожежі в Португалії вбили 3 людей, ситуація не поліпшується



pb-news.info