Найпоширеніші помилки при використанні медогонки, і як їх уникнути

53

Для кожного бджоляра медогонка – це важливе обладнання, без якого добувати мед зі стільників без їх руйнування неможливо. Використання медогонки на пасіці суттєво спрощує та полегшує процес вилучення меду зі стільників. Крім того, це робить його ефективнішим. Ретельний вибір медогонки та правильне поводження з нею допоможуть вам отримати якісний мед для подальшого продажу чи споживання.

Важливість правильного використання медогонки для отримання якісного меду

Попри те що принцип роботи медогонки достатньо простий та зрозумілий, багато бджолярів-початківців припускаються елементарних помилок, які призводять до зниження якості отриманого меду. Радіальна медогонка складається з таких основних частин:

Останні новини:  Legendary Rock Voices — легендарне симфонічне шоу

  1. корпус із пластику або з нержавіючої сталі;
  2. барабан, який обертається за допомогою ручки або електричного двигуна;
  3. кран для збору меду.

Неважливо – це буде медогонка на 4 рамки чи на 6, кожна з її частин, а саме їх стан під час роботи, впливають на якість отриманого продукту.

Помилки під час використання медогонки, які можуть призвести до зниження якості меду та збитків для пасічників

Коли приходить час качати мед, слід відкласти всі інші справи та повністю сконцентруватися на цьому процесі. Медогонка має бути правильно до цього моменту підготовлена. Недосвідчені бджолярі-початківці часто припускаються помилок при використанні медогонки:

  1. перед використанням не миють її, та не проводять обробку окропом, що призводить до забруднення меду;
  2. погано просушують обладнання на відкритому повітрі або використовують для цього рушники, в результаті чого в баку розмножуються мікроорганізми та залишаються ворсинки з тканини, які потім потрапляють у мед;
  3. забувають змащувати мастилом механізм, який обертає рамки, – через це медогонка електрична або ручна, починає обертатися ривками, що знижує ефективність викачування, пошкоджує або навіть ламає рамки, роблячи їх непридатними для подальшого використання.
Останні новини:  Інноваційний підхід до аналізу дорогоцінних металів та сплавів: рішення від компанії ZpSplav

Якщо використовується медогонка радіальна з ручним приводом, початківці також дуже часто дуже різко та швидко набирають швидкість, і воскові стільники від швидкого обертання руйнуються. До цього може також призводити нерівномірне розподілення рамок за їх вагою в медогонці.




Де купити медогонку

Плануєте купити нову медогонку в Україні і не знаєте, куди краще звернутися? Досвідчені консультанти інтернет-магазину «Ваша Пасіка» проконсультують вас, дадуть відповіді на всі питання, розкажуть, які існують медогонки та їх види, редуктор до медогонки допоможуть підібрати або будь-яке інше додаткове обладнання. Тут ви знайдете широкий асортимент обладнання різних моделей та цінових категорій.

Останні новини:  Як обрати якісний медичний препарат для підвищення потенції