Мої буряки тепер наче з казки про Гулівера: все завдяки цьому дешевому трюку

13.08.2024   08:08    81

В серпні потрібно інтенсивно нарощувати плід буряків, а бадилля треба було ростити раніше – зараз уже пізно. Розповідаємо про всі хитрощі серпневого догляду.

До кінця серпня коренеплід зростатиме за всіма параметрами, тому азотні підживлення потрібно повністю виключити, щоб не жертвувати розміром та смаковими якостями коренеплоду на догоду великому, зеленому, але марному бадиллю.

Останні новини:  Сусідка по дачі навчила, як змусити алое зацвісти вдома

При надлишку азоту у ґрунті буряк формуватиметься дуже дрібним та несолодким, і з часом сформується дефіцит бору, фосфору, калію та інших мікроелементів. Буряк буде гірше зберігатися, стане дуже схильним до гниття під час зберігання. Тому органіку коренеплодів уже не даємо! Вносимо калій, магній та фосфор, які збільшать розмір буряків, зроблять їх солодкими та соковитими.

Останні новини:  Що зробити з яблуками перед сушінням, щоб у них не завелися жучки та черв’ячки

Городники поділилися лайфхаком для отримання солодких буряків

І, звичайно, бор теж не повинен бути у дефіциті. Якщо говорити про фосфорно-калійні підживлення, можна вносити сульфат калію, монофосфат, суперфосфат або калімагнезію. Розмішуємо 10-20 грамів цих речовин за інструкцією та вносимо під рослини. Хлористий калій вносити на стадії плодоношення не варто – добрива з хлором бурякам не підходять.

Обов’язково вносьте розчини з борною кислотою листовим обприскуванням, оскільки у ґрунті більша частина корисних речовин губиться. Розведіть 3-4 грами борної кислоти на відро води та обприскайте буряки по бадиллю з пульверизатора. Такі заходи допоможуть виростити солодкі та великі плоди буряків і не займуть багато вашого часу. Успіхів на ділянці!

Останні новини:  Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі



noviydoctor.com