Ізраїль ліквідував ще одного командира ХАМАСу - Reuters

04.08.2024   21:00    78

Ізраїль завдав авіаудару по західному березі річки Йордан, в результаті удару було ліквідовано ще одного командира ХАМАСу та чотирьох бійців «Ісламського джихаду».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Ізраїльські військові заявили, що перший авіаудар вразив транспортний засіб у місцевості поблизу міста Тулькарам. Джерела з ХАМАСу повідомили, що автомобіль, який перевозив бійців, був уражений та що одним з загиблих був командир бригади Тулькарам.

Останні новини:  ЄС готовий позбавити Грузію безвізу

Через декілька годин другий удар був завданий по іншій групі озброєних бойовиків, які обстріляли ізраїльські війська під час контртерористичної операції в Тулькарамі.

Міністерство охорони здоров’я Гази повідомило, що під час першого удару загинуло п’ятеро людей, а, за даними палестинських ЗМІ, чотири людини загинули під час другого удару.

Останні новини:  В КНДР випробували балістичні ракети із 5 тонною бойовою частиною

31 липня палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ганію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента. Це сталося всього за кілька годин після того, як Ізраїль заявив, що знищив одного з командирів «Хезболли» у Бейруті.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації в Тегерані у вівторок вночі політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

Останні новини:  НАТО готує Естонію до можливого конфлікту з РФ

США відправлять авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі на Близький Схід, щоб допомогти захистити Ізраїль від можливих атак з боку Ірану через вбивство високопоставленого лідера ХАМАСу в Тегерані на початку цього тижня.

Фото: Deror Avi/Wikipedia


news-xl.net