Італія вдвічі підвищила податок для заможних іноземців

12.08.2024   16:00    55

Італійський уряд вирішив удвічі підвищити єдину ставку податку на отриманий за кордоном дохід забезпечених іноземців, які переїхали до Італії.

Розмір щорічного податку, відомого як “єдина ставка податку на мільярдерів”, зросте зі 100 000 до 200 000 євро на рік, як пише ERR.ee, повідомила газета Financial Times.

У Міністерстві фінансів Італії уточнили, що нова ставка податку поширюватиметься лише на тих іноземців, які переїдуть до Італії після її запровадження, а для решти інших збережеться колишня ставка.

Останні новини:  В КНДР випробували балістичні ракети із 5 тонною бойовою частиною

Попередня ставка податку у розмірі 100 000 євро на рік виявилася популярною серед забезпечених людей, але викликала невдоволення італійців, особливо в діловій столиці Італії Мілані, де нещодавню притоку багатіїв пов’язали з різким зростанням цін на нерухомість та подорожчанням інших товарів в останні роки. Підвищенням податку уряд намагається відреагувати на це невдоволення.

Останні новини:  У Лонг-Айленді готувався черговий замах на Дональда Трампа

Італія ввела спеціальний податковий режим після Brexit, коли багато європейців, які проживали у Великій Британії, вирішили повернутися додому. Італія тоді дозволила багатим іноземцям, а також італійцям, які жили за кордоном не менше дев’яти років, у разі переїзду до Італії платити по 100 000 євро на рік з усього отриманого за кордоном доходу або активів, що перебувають за кордоном, як мінімум протягом 15 років.

Стверджується, що завдяки цій схемі до Італії наразі переїхали щонайменше 2730 мультимільйонерів.

Останні новини:  “Родинні цінності”: у Грузії скопіювали в РФ ще один антидемократичний закон

За оцінкою фінансових консультантів, подвоєння податку зменшить бажання багатіїв перебиратися на проживання до Італії, але вона, як і раніше, залишиться привабливою країною для людей з активами у розмірі від 8 млн євро.

Дефіцит держбюджету Італії у 2023 році становив 7,4% ВВП, що більш ніж удвічі перевищує дозволений правилами ЄС максимум.


inshe.tv