Ефективні способи вивести пляму від кетчупу з білого одягу

20.08.2024   09:00    392

Багатьом приємно носити білий одяг, незважаючи на те, що він не надто практичний.

Найгірше у користуванні білим одягом — його прання. Особливо, якщо доведеться відіпрати кетчуп. Про те, як вивести пляму від кетчупу на білому одязі, пише Gazeta.ua.

Щоб ідеально відіпрати кетчуп з білого, важливо діяти швидко. Цей соус має у своєму складі природний барвник інтенсивного кольору та жирову основу. Тому не варто відкладати прання, адже пізніше вивести пляму буде важче.

Останні новини:  Як можна допомогти своїй дитині потоваришувати з однокласниками

Насамперед потрібно зібрати з поверхні одягу залишки кетчупу, щоб вони не нашкодили ще більше. Робити це слід обережно, не можна сильно тиснути на тканину, щоб пляма не в’їлася ще більше.

Потім потрібно промити забруднену ділянку під проточною холодною водою. Гаряча вода у цьому випадку може лише нашкодити, бо допоможе плямі ще сильніше закріпитися.

Останні новини:  Три корисні лайфхаки допоможуть позбутися запахів з пральної машини

Є два найефективніших засоби, щоб позбутися такої плями — перекис водню та харчова сода.

Коли зберете усі рештки соусу з футболки і промиєте тканину під холодною водою, слід замочити річ у воді з миючим засобом, який має відбілюючий ефект, на 20-30 хв. Після цього потрібно залити пляму перекисом водню, щоб засіб повністю покривав забруднення, залишити на 30-40 хв., а потім змити і випрати звичним способом.

Так само діють при використанні харчової соди. Потрібно розвести у воді невелику кількість соди, щоб вийшла суміш консистенції, як кашка. Нанести цю суміш на пляму, трішки втерти і через 20 хв. змити. Потім річ потрібно випрати з порошком, який має у своєму складі відбілювач.

Останні новини:  Три безпрограшні поради, як позбутися клопів раз і назавжди