Беру 5 скибочок хліба і готую найкращу підкормку для огірків

08.08.2024   09:31    37

Для отримання високого врожаю огірків експерти рекомендують використовувати просте, а головне доступне добриво, яке без зайвих зусиль можна приготувати самостійно вдома.

Для приготування цієї “потужної” підгодівлі можна використовувати будь-який хліб: білий, чорний, сірий, свіжий або навіть сухий. Однак досвідчені садівники вважають, що чорний хліб із солодом дає найкращий ефект. Це пояснюється тим, що солод пришвидшує бродіння і стимулює розвиток корисних бактерій у ґрунті, що сприятливо позначається на рослинах.

Підгодівля з хліба є майже безкоштовним добривом з величезною користю. Таке добриво пришвидшує вегетативний процес, дозволяючи отримати врожай на тиждень раніше. Воно також сприяє рясному і тривалому цвітінню, і якщо в цей період забезпечити гарне запилення, врожай огірків буде значно більшим.

Останні новини:  5 варіантів застосування бадилля чорнобривців восени

Крім того, хлібне добриво прискорює розкладання органічних речовин, раніше внесених у ґрунт, та допомагає рослинам засвоювати всі необхідні макро- і мікроелементи з ґрунту.

З цим "чарівним" добривом зі звичайного хлібчика огірки ростуть удвічі швидше

Для того, щоб правильно приготувати це добриво, візьміть п’ять літрів відстояної теплої води та одну буханку чорного черствого хліба із солодом. Далі у воду подрібніть хліб і залиште в теплому місці приблизно на 3 доби. Зверніть увагу, що в більш теплих умовах підживлення приготується швидше.

Після цього через 3 доби спершу процідіть отриманий розчин, а потім розведіть його в одному відрі води. Отриманим підживленням проведіть полив огірків близько 3-4 разів з інтервалом приблизно в 5-7 днів.

Останні новини:  Як зробити, щоб кріп “дружно зійшов”

Добриво слід вносити під корінь. Зазвичай на одну вже дорослу рослину йде 1-1,5 літра даного добрива. А для маленької рослини варто використовувати всього лише 0,5 літра підживлення.

Експерти відзначають, що результат після застосування цієї підгодівлі помітний вже практично відразу: зокрема, побільшає кількість пагонів та зав’язей, а листя стане насиченого темно-зеленого кольору.

Останні новини:  Чим “підгодовувати” перець під час цвітіння

Крім того, хлібне підживлення радять також застосовувати не тільки для огірків, а ще й для томатів, перців, баклажанів.






noviydoctor.com