Як допомогти своєму тілу впоратися з сильною спекою

20.07.2024   17:31    17


Яких порад варто дотримуватися, щоб ця аномальна спека завдала мінімум шкоди нашому самопочуттю? 8789_3.jpg (23.13 Kb)

Є речі [правила], про які відомо нам усім: не гуляти на вулиці з 11 ранку до 16:00, обирати легкий, світлий одяг, який не буде сковувати рухи і дозволятиме тілу дихати, носити головні убори і пити достатню кількість рідини. Та сьогодні ми розкажемо, яких порад варто дотримуватися, щоб ця аномальна спека завдала мінімум шкоди нашому самопочуттю.

ЛЕГКА ЇЖА
Уникайте жирної, смаженої та сильно соленої їжі. Натомість обирайте куряче м’ясо, овочі, зелень та фрукти. Такі продукти набагато легше перетравлюються організмом.

Останні новини:  На хворе серце вказують червоне обличчя та інші зовнішні ознаки

ВІДМОВТЕСЯ ВІД КАВИ ТА АЛКОГОЛЮ
Влітку, особливо ввечері так і хочеться піти з друзями чи з коханою людиною в кафе, замовити собі морозива з кавою, або ж якийсь смачний алкогольний напій. Та цього робити не варто. Кава затримує воду в організмі, а чим більше ви пітнієте [так, звучить не дуже], тим швидше охолоджується ваш організм! З алкоголем – та ж історія.

Останні новини:  Кардіолог назвала продукти, від яких краще відмовитись після 30 років

«НІ» СПОРТУ
Не подумайте, ми не хочемо нашкодити вашому ментальному, чи фізичному самопочуттю. Лише рекомендуємо перенести похід у спортзал на ранок, або пізній вечір.

SPF 50+
Багато хто вважає, що усі розмови про сонцезахист – це такий собі розпіарений маркетинговий хід, не більше. Проте, медики з різних куточків світу наголошують, що НЕМАЄ безпечної засмаги! І те, що для однієї людини може видатися абсолютно нешкідливим, у іншої може викликати рак шкіри, фотостаріння і ще багато неприємних симптомів. Тому за пів години до виходу на вулицю не забудьте нанести сонцезахисний крем.

Останні новини:  Три найкорисніші напої назвала дієтологиня

ЛІКИ
Як сказав класик, немає здорових людей, є лише недообстежені. Сумно, але факт. Сьогодні у кожного є щось, що турбує і заважає жити в задоволення: головні болі, набряки, проблеми з ШКТ, з серцем, алергія і т.д. Тож дуже важливо, виходячи з дому, кинути у свою сумочку по пластинці ліків, які ви зазвичай [чи при потребі] приймаєте.

bilshe.com