Водіїв закликають забрати три речі зі своїх авто через спеку

26.07.2024   18:00    24

Водіїв закликають терміново забрати з автомобілів три предмети через надзвичайно високу температуру повітря, яка може створити небезпечні ситуації.

Перш за все, слід прибрати з автомобіля пляшки з водою. В умовах спеки хімічні речовини з пластику можуть проникати у воду, роблячи її небезпечною для вживання. Крім того, пластикові пляшки можуть діяти як лінзи, збільшуючи сонячне світло і потенційно спричиняючи займання.

Останні новини:  Новий BMW M5 став сейфти-каром MotoGP

Також не варто залишати в автомобілі ліки. Високі температури можуть знизити їх ефективність або навіть зробити їх небезпечними для здоров’я. Більшість ліків мають зберігатися при температурі не вище +25 °C.

Третій предмет, який не рекомендується залишати в авто — це засіб для засмаги. Високі температури можуть пошкодити його упаковку, що може призвести до вибуху через підвищений тиск усередині тюбика.

Останні новини:  Їх випустили лише 300: виявлено рідкісний 24-річний Ford Mustang в новому стані

У таку спеку водіям слід звернути увагу на деякі речі, які потрібно мати в автомобілі. По-перше, важливо стежити за рівнем пального, оскільки в умовах спеки його витрата може збільшитися. Також варто перевірити наявність достатньої кількості води, мастила та газу для кондиціонера.

Синоптики прогнозують нові температурні рекорди в Європі, пов’язані з природним явищем Ель-Ніньо, яке нагріває Тихий океан. За даними Всесвітньої метеорологічної організації, нинішні температури повітря досягають понад +48 °C, що є найвищим показником в історії.

Останні новини:  На продаж виставлено унікальний спорткар Proteros Blade Nagual від українських майстрів


avtosota.com