Від холестерину і для довголіття: японці розкрили, який продукт треба їсти кожен день

01.07.2024   13:15    2498

Щоденне вживання цього популярного продукту здатне поліпшити метаболізм, а також привести в норму роботу кишечника. Це з’ясували вчені.

Як повідомляє японське видання Ніхон Кейдзай, мова йде про авокадо. Автор статті послався на дослідження американських фахівців, в якому брали участь 163 пацієнта різної статі від 25 до 45 років. Уточнюється, що індекс маси тіла (ІМТ) випробовуваних був не менше 25 при нормі нижче подібного показника.

Останні новини:  П’ять найбільш корисних щоденних продуктів від хвороб серця

Учасники були розділені на дві групи з одним і тим же добовим кількістю споживаних калорій. Але в першій чоловіки з’їдали додаткові 175 грамів авокадо, жінки – 140 грамів.

З’ясувалося, що при щоденному вживанні цього продукту першій групі вдалося отримати на 20 грам більше мононенасичених жирних кислот. Крім того, вони отримали на 14 грам більше харчової клітковини і на 300 кілокалорій більше, ніж учасники другої групи.

Після проведення певних аналізів вчені з’ясували, що авокадо також здатне поліпшити різноманітність бактерій в кишечнику. Це, в свою чергу, представляє особливу важливість, оскільки зниження показника призводить до розвитку деяких захворювань.

Останні новини:  Названо небезпечні наслідки надмірного вживання кави

Крім того, мононенасичені жирні кислоти в плодах авокадо допомагають знизити рівень “поганого” – ЛПНЩ – холестерину в організмі.

Вчені також звернули увагу на те, що у першої групи була більша кількість бактерій, що ферментують і розщеплюють харчові волокна. При цьому призводять до запалення кишечника жовчних кислот, навпаки, виявилося менше.


ua-vestnik.com

Останні новини:  Які захворювання очей збільшують ризик деменції