У Китаї представили 2200-річний жіночий костюм вагою 48 грамів

16.07.2024   00:30    10

У місті Чанша, адміністративному центрі провінції Хунань (Центральний Китай), вперше представлено на виставці неймовірно тонкий костюм, який носила китаянка аристократичного походження, яка проживала близько 2200 років тому, пише Успіх in UA.

Вищевказаний костюм вагою всього 48 грамів представлений у рамках виставки під назвою “Вона ходить у красі: жінки часів династії Хань та Римської імперії”, яка проходить у Хунаньському музеї.

На виставці представлено понад 200 експонатів із 19 музеїв Італії та Китаю. Серед них цей костюм, написана на шовку картина Т-подібної форми, викопана з могили Синь Чжуй. Ці експонати є культурними реліквіями та національним надбанням Китаю.

Останні новини:  Під час випробувань на шотландському космодромі вибухнув ракетний двигун

Цей костюм, описаний як “тонкий ніби крило цикади” і “легкий ніби серпанок”, ніколи раніше не був продемонстрований публіці. Він відбиває вершину текстильних технологій часів династії Західна Хань (202 р. е. – 25 р. н.е.), повідомляє ukranews.com.

Виріб було знайдено в гробниці Мавандуй, також відомої як гробниця Сінь Чжуй. Згідно з історичними записами, Синь Чжуй була дружиною канцлера удільного князівства Чанша за часів династії Західна Хань, і померла у віці близько 50 років.

Останні новини:  Була серцем міста: археологи виявили унікальну площу, якій близько 2 200 років

Серед представлених на виставці італійських експонатів – фреска із зображенням Персея та Андромеди, яка вперше виставляється за межами Капітолійських музеїв відколи стала частиною їхніх колекцій.

Як повідомляється, 138 експонатів із Риму вперше представлено у Китаї. Зокрема, серед них деякі жіночі статуї, які ніколи раніше не надавалися в оренду.

Виставка присвячена сімейному, соціальному та емоційному життю жінок, які жили як на Сході, так і на Заході 2 000 років тому.

Останні новини:  Тривалість доби на землі зросте до 25 годин