Renault Express знято з виробництва попри його популярність

26.07.2024   16:00    32

Фургончик Express другого покоління з’явився в гамі легких комерційних автомобілів Renault відносно нещодавно — у 2021 році, але французькій компанії довелося з ним попрощатися через нові правила безпеки GSR2, які набули чинності в Європі цього місяця.

Ці правила вимагають, щоб усі нові автомобілі були оснащені сучасними засобами активної безпеки, у тому числі системою автоматичного аварійного гальмування, яка розпізнає велосипедистів і пішоходів, системою утримання в смузі руху, круїз-контролем з системою розпізнавання дорожніх знаків та системою контролю за втомою водія.

Останні новини:  Mercedes-Maybach випустила колекцію парфумів

Платформа В0 через свій вік та бюджетність не готова до встановлення таких систем, на її модернізацію довелося б витратити чималі гроші, які б нівелювали різницю в ціні між Express та Kangoo, тому в гамі Renault залишається тільки Kangoo.

У модельній лінійці Dacia «каблучків» зараз немає, як й інших комерційних автомобілів, але альтернативою пасажирському Renault Express цілком можна назвати універсал з високим дахом Jogger. Власне, Dacia Jogger і замінить Renault Express на конвеєрі заводу в Танжері в Африці.

Останні новини:  Власник АЗС розкрив дивні правила під час заправки авто, які необхідно виконувати водіям


avtomir.ua