Гарріс готує велику чистку: топчиновники США ризикують втратити посади — WSJ

24.07.2024   12:00    34

У разі перемоги на виборах президента США можливого кандидата від демократів Камали Гарріс, низка топчиновників втратить свої посади. При цьому ключове місце у новому кабінеті може зіграти її радник із нацбезпеки Філіп Гордон.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела. Зазначається, що президентство Харріс призведе до серйозних ротацій у новій адміністрації.

Останні новини:  У Китаї заборонили іноземцям усиновлювати дітей

Зокрема, свої посади можуть втратити голова Держдепартаменту Ентоні Блінкен, голова Пентагону Ллойд Остін і помічник президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Видання наголошує, що вирішальну роль у цьому може відіграти її радник з нацбезпеки Філіп Гордон, який працював спеціальним помічником у справах Близького Сходу в кабінеті Барака Обами, а раніше був помічником голови Держдепартаменту з питань Європи.

У статті наголошується, що Гордон зі скептицизмом ставився до планів США щодо підтримки противників диктатора Башара Асада в Сирії.

Останні новини:  США домовилися з Іраком про виведення військ до кінця 2026 року

При цьому він виступав за активне залучення США до допомоги Україні, включаючи підтримку на шляху до вступу до НАТО. Зокрема, під час саміту Альянсу у 2023 році він разом з іншими експертами давав пропозиції щодо прискорення вступу України до НАТО. Також він виступав за створення довгострокової стратегії з її безпеки, припускаючи, що це допоможе стабілізувати ситуацію в Європі та надішле Москві чіткий сигнал про неможливість досягнення її цілей військовим шляхом.

Останні новини:  У Білорусі підняли в небо винищувач


expert.in.ua