Дешевше 20 000 євро: доступний електромобіль Renault Twingo покажуть наступного року

26.07.2024   17:00    30

Французький автовиробник з часом розпочне випуск доступного компактного електромобіля Renault Twingo на заводі Revoz у місті Ново-Место, Словенія. Уряд країни підписав меморандум про взаєморозуміння з Renault щодо виробництва 150 000 нових Twingo на рік на заводі, починаючи з 2026 року.

Цей крок означає, що Revoz зможе підтримувати свою поточну продуктивність після зняття з виробництва попереднього Twingo, яке нещодавно було припинено після 10 років. Генеральний директор заводу Йоже Беле зазначив, що цей крок захистить 1400 робочих місць на підприємстві.

Останні новини:  Xpeng представив шестиколісний фургон EREV з вертольотом на борту

Новий Twingo матиме один із найкоротших термінів між розробкою концепції та серійним виробництвом в історії Renault, Концепт електромобіля побачив світ у листопаді 2023 року, а серійне авто мають представити не пізніше кінця 2025 року.

Renault нещодавно уклала угоду з неназваним китайським автовиробником, щоб прискорити програму розробки компактної новинки. Керівник Renault Group Лука де Мео раніше сказав Autocar, що партнерство матиме вирішальне значення для вкладання у стислі графіки, а також для економії витрат на виробництво.

Можливо, на рішення про виробництво Twingo в Європі, а не в Китаї, де вартість робочої сили значно нижча, вплинуло нещодавнє введення Євросоюзом мит на автомобілі китайського виробництва.

Останні новини:  Власник АЗС розкрив дивні правила під час заправки авто, які необхідно виконувати водіям



autogeek.com.ua