6 порад господиням, як зварити ідеальний бульйон

26.07.2024   14:31    22

Якщо у вас іноді бульйон виходить мутним або на смак, як ніби бур’ян варився, а не домашня курочка, то вам треба знати ці правила. Ідеальний бульйон зварити легко, якщо знати ці хитрощі досвідчених господинь.

Chicken bouillon with vegetables in white bowl on a tableChicken bouillon with vegetables in white bowl on a table

Подробиці

1. Для того, аби ваш бульйон із м’яса був прозорим, потрібно під час варіння опустити в нього чистеньку (добре промиту) яєчну шкаралупу та варити разом із нею до повної готовності. Проте готовий бульйон обов’язково процідіть, щоб шкарлупки не потрапили до страви під час їжі.

Останні новини:  5 рецептів страв у вересні: що легко приготувати з сезонних продуктів

2. Якщо так сталося, що не встигли своєчасно зняти піну з бульйону, пропустили ті 20-30 секунд активного кипіння і вона вже встигла опуститися на дно каструлі, то ситуацію врятує склянка води. Її треба влити до бульйону, аби піна піднялася, на поверхню бульйону, після чого її потрібно обережно зняти шумівкою.

3. А для того, щоби курячий бульйон не втратив свій насичений смак і мав аромат і навар, до нього не треба додавати ніяких приправ, окрім цибулі та моркви.

Останні новини:  Літній салат шарами

4. Щоб бульйон не вийшов гірким, не варто залишати в супі лавровий лист. Його доречно додати під час варіння, проте потім його краще видалити.

5. Підвищити поживність бульйону можна за допомогою відвару лушпиння цибулі, який не тільки підфарбує, а й додасть вітамінів і навіть покращить зовнішній вигляд страви.

6. Стару курку можна зварити швидше, якщо через 30 хвилин від початку варіння занурити її в холодну воду на 5 хвилин.

Останні новини:  Ідеальна вечеря: рецепт картопляних котлет


uapress.kyiv.ua