Зміна правил гри: у ISW назвали надзвичайно важливий крок США щодо війни в Україні

10.06.2024   07:41    32

Повномасштабна війна в Україні триває, і американська влада не зробила один з найважливіших кроків – не надала захисникам нашої держави дозвіл бити вглиб території Росії американською зброєю.

Влада США боїться ескалації, такою думкою керівник російської команди Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос поділився з ABC News. “Одна з найвирішальніших речей, які може зробити адміністрація, але яких вона справді, щиро, не зробила, – це однозначно прибрати весь заповідний простір і дозволити українцям завдавати ударів по глибоких і оперативних тилах усіма наданими США засобами”, – заявив експерт.

Останні новини:  “Не наша війна”: у Польщі відбувся антиукраїнський мітинг

На його думку, це надзвичайно важливо, оскільки, на його думку, “ми знаходимося на порозі того, що може змінити правила гри для українців, і що вони можуть зробити на полі бою”.

Аналітик додав, що одна лише загроза застосування американської зброї по території, яка знаходиться далеко від кордону, змусила б російське командування ухвалити важкі рішення щодо переміщення своїх систем протиповітряної оборони, яких обмежена кількість, далі від лінії фронту, щоб прикрити тилові райони.

Останні новини:  Британський генерал застерігає про потенційну війну до 2027 року

Важливі новини України щодо війни – сьогодні це варто знати

Нещодавно стало відомо, що влада США дозволила українцям завдавати ударів по прифронтових територіях РФ, звідки росіяни б’ють по наших населених пунктах, у тому числі по Харкову.

Президент США Джо Байден заявив, що влада його держави не дозволяє українським захисникам завдавати ударів на відстань 322 кілометри углиб російської території та бити по Москві та Кремлю.

Останні новини:  У день старту Олімпіади у Франції евакуювали Євроаеропорт


uapress.kyiv.ua