Одночасно з цим треба розпочинати виведення бліх з килимів, одягу людей, меблів, покриття підлоги, м’яких іграшках, де вони здатні жити.

Останні новини:  Поради дерматолога, які допоможуть правильно помити волосся, схильне до жирності

Як вивести бліх з будинку

Розпочати виведення бліх можете з хімічних засобів. У магазинах їх є багато, тож зможете обрати те, що потрібно саме вам. Та якщо не хочете застосовувати хімію через запах чи дітей, які живуть в оселі – скористайтеся народними засобами.

Ефірні олії

Блохи добре виводяться з квартири за допомогою ефірних олій. Паразитів дуже відлякує різкий запах евкаліпту, м’яти та гвоздики. Обробіть поверхню однією з цих олійок і блохи швидко зникнуть.

Часник

Подрібнений часник змішайте з дріжджами та обробіть цією сумішшю підлогу. Через добу пропилососьте помешкання. Блохи мали б здохнути від цієї суміші, але задля профілактики ще деякий час можете залишати зубчики часнику на підлозі.

Останні новини:  Чому люди підсвідомо бояться близькості у стосунках

Цитрусові

Блохи дуже не люблять різкого запаху, тож цитрусові ідеально підійдуть в боротьбі зі шкідниками. Для цього просто розкладіть шкірки апельсинів, лимонів чи мандаринів у місця виявлення паразитів.

Сіль

Розсипте сіль по підлозі та покриттях. Кристалики солі коли потраплять на панцир бліх, то роз’їдають його і тоді паразит помирає. Після доби треба буде пропилососити сіль та зробити вологе прибирання.




Соляним розчином можна протерти поверхні та скупати в ньому свого домашнього улюбленця. У відрі води розчиніть 1 кілограм солі, помістіть в цей розчин тварину аж по шию та протримайте так близько 3 хвилин, а тоді промийте шерсть чистою водою.

Останні новини:  Як правильно визначити розмір одягу для немовляти

Оцет

Концентрованим розчином оцту обробіть всі поверхні в будинку та підлогу, не забуваючи про плінтуси та щілини.

Саше

Також від бліх допомагають ароматні суміші трав, які можна розкласти по будинку в місцях скупчення бліх.

Загалом старайтеся підтримувати чистоту в домі. Проводьте вологе прибирання та постійно пилососьте підлогу. Якщо чистоти в оселі не буде – блоги можуть повернутися.