Як правильно зберігати фрукти влітку, щоб вони довше залишалися свіжими

28.06.2024   14:20    367

Літо – це сезон свіжих фруктів. Але куплені абрикоси, груші, персики та інші натуральні ласощі важливо правильно зберігати, щоб зберегти їх смак та користь. Тому що висока температура та підвищена вологість прискорюють псування фруктів. Але є кілька способів уповільнити цей процес.

Багато хто вважає, що досить просто покласти фрукти в холодильник, щоб зберегти їхню свіжість. Але насправді не всі плоди добре переносять низькі температури. Наприклад, банани, авокадо та цитрусові краще зберігати не у холодильнику, а яблука, ягоди, виноград, персики, груші, сливи та абрикоси навпаки, довше зберігають свіжість у холоді.

Останні новини:  Борюся з білокрилкою тільки так і забуваю на місяць

 

 

Підготовка до зберігання

Досвідчені господині не радять зберігати фрукти разом з овочами, оскільки так вони швидше псуються. Також не варто мити плоди перед тим, як покласти їх у холодильник. Зберігати їх краще у заводській упаковці або в нещільно зав’язаному пакеті з невеликими вентиляційними отворами при температурі не вище 8 градусів.

Недозрілі плоди краще залишити на пару днів при кімнатній температурі, поклавши їх у паперовий пакет із перфорацією, а вже після класти їх у холодильник. Найкращим варіантом стане спеціальний відсік для фруктів або нижня полиця, яку можна застелити паперовими серветками, які вберуть у себе зайву вологу і не дадуть плодам швидко зіпсуватися.

Останні новини:  Експерти назвали абсолютно безглуздий косметичний засіб