Як досягти гарної постави: п'ять ефективних лайфхаків

21.06.2024   19:00    43

Домогтися того, щоб ваша постава стала прямою, можна, дотримуючись кількох правил. Вони досить прості. А щоб ваша спина звикла до правильного положення, потрібно постійно стежити за їх виконанням.

Тягніться вгору верхівкою голови

Голова, шия і спина повинні створювати одну рівну лінію, маківкою тягнемося вгору. Підборіддя не варто піднімати догори, щоб не створювати додаткового навантаження на шийні хребці. Якщо під кінець дня у вас болить шия, швидше за все, ви напружуєте м’язи підборіддя, які напружувати ні до чого.

Останні новини:  Простий секрет від експертів залишить ваше волосся чистим надовго

Опустіть плечі

Коли плечі тягнуться нагору, а спина скручується, хребет зміщується і напружується шия. Це провокує головний біль та інші проблеми зі здоров’ям надалі. Слідкуйте за тим, щоб плечі залишалися в опущеному положенні, а шия була розслаблена. Сидячи за комп’ютером, щогодини розминайте плечовий пояс.

Останні новини:  Названо найважливіший компонент романтичних відносин

Напружуйте прес під час ходьби 

Так ви зможете тримати спину рівною, тому що м’язи в нашому тілі пов’язані. Слідом за втягнутим животом розправляться спина та плечі. Ви зможете легко контролювати правильне положення та підтягнете живіт.

Займайтеся йогою або пілатес 

І йога, і пілатес допомагають забезпечити утворення м’язового корсету. Вони підтримуватимуть вашу спину в правильному положенні та допоможуть відчувати своє тіло.

Останні новини:  Стилісти порадили, яких кольорів у гардеробі краще уникати, щоб не додати собі віку

Слідкуйте за становищем уві сні

Неприродні позиції, які ми займаємо під час відпочинку, відбиваються на поставі. Простежте, щоб вам було комфортно, щоб подушка була зручною висоти, а матрац прийнятною жорсткістю. Якщо ви регулярно спите на неправильному матраці та в неправильній позі, зміни у хребті буде складно виправляти.