Такі речі категорично не можна прати за 60 градусів: помилки припускаються майже всі

Вчора,   23:45    106

Як правило, 40 і 60 градусів – це найпоширеніші температурні режими, на яких переться одяг українських господинь. Виявилося, що є речі, які не можна очищати в такій воді, пише уніан

Ми з’ясували, що можна прати за 60 градусів, а для чого краще обирати інший режим.

Які речі не можна прати за 60 градусів – список

Існує 4 види тканини, яка точно втратить свої властивості, якщо змусити її прати за такої температури, запам’ятайте їх:

  • Синтетика – втрачає і форму, і колір незалежно від тривалості прання. Найоптимальніший варіант – 30-40 градусів.
  • Батист, бамбук, поплін – відразу після прання з ними нічого не буде, але вони почнуть швидше зношуватися. Найкраще використовувати для цих тканин режим у 40 градусів.
  • Шовк – категорично заборонено піддавати ніжний шовк впливу високих температур. Оптимальний варіант – 30 градусів.
  • Тюль, віскоза, мереживо, вовна – можуть розтягнутися або, навпаки, “сісти”, тому, щоб уникнути деформації речей, ставте не більше 30 градусів і максимум 50 хвилин за часом.
Останні новини:  Педагог пояснив, у чому небезпека надмірної опіки над підлітками

Тобто, якщо ви сумніваєтеся, чи можна прати поліестер при 60 градусах, краще не експериментувати. Навіть якщо виробник вказує на етикетці температуру в 40-60 градусів, то бажано схилятися до нижньої межі.

Що можна прати при 60 градусах

Є речі, для яких прання за 60 градусів не травматичне – тканини, з яких зроблено одяг, нормально переносять такі високі температури. Наприклад, це стосується дитячого одягу, зробленого з натуральних тканин – температура 60 градусів “уб’є” будь-які бактерії.

Чи можна прати джинси за 60 градусів? Так, але це має бути максимальний поріг. Якщо використовувати температуру вище, то джинси можуть “сісти”.

Останні новини:  Чи здатні коти відчувати провину та вибачатися: пояснюють фахівці

Також важливо запам’ятати, чи можна прати труси за 60 градусів – це залежить від тканини, з якої вони зроблені. Синтетику, як ми вже сказали, категорично заборонено піддавати таким температурам, краще використовувати 30-40 градусів. Натуральну бавовняну білизну можна випрати за 60, якщо вона кольорова, а біла витримає і 90 градусів.

Чи можна прати постільну білизну за 60 градусів і що робити з рушниками

Для того щоб зрозуміти, чи можна прати постільну білизну за 60 градусів, потрібно розібратися в тому, з якої тканини вона зроблена:

  • льон, біла бавовна – 60 градусів і вище;
  • звичайна бавовна, бязь, сатин, поплін – максимум 40 градусів.
Останні новини:  Велика різниця: що робити, якщо у вас з чоловіком не збігаються погляди на життя

Звідси висновок – перш ніж завантажити білизну в пральну машинку, обов’язково вивчайте склад тканини на етикетці. Що стосується того, чи можна прати рушники за 60 градусів, то для білих допустимо ставити і 90, а ось для кольорових максимально допустима межа якраз 60. Не переживайте про те, що буде, якщо бавовну прати за 60 градусів – ця тканина полюбляє “погарячіше”, тому нічого з виробом не станеться.