Український робот "Воля-Е" врятував сотню поранених: як він працює

22.06.2024   21:08    380

Мінцифри повідомило про успішне використання наземної роботизованої платформи “Воля-Е” в зоні бойових дій. З її допомогою евакуювали з поля бою сотню поранених військовослужбовців. Платформа також доставляє боєприпаси вагою до 150 кілограмів.

Подробиці

“Воля-Е” пересувається на гусеничному ходу і може розвивати швидкість до 12 км/год. Компактні розміри і невелика вага дають змогу транспортувати робота в багажнику позашляховика. Управління платформою здійснюється дистанційно на відстані до трьох кілометрів, що значно підвищує безпеку евакуації.

Останні новини:  В Раді планують створити Військове бюро розслідувань: чим воно займатиметься

Переваги використання

Для евакуації одного пораненого традиційно потрібні дві людини, що наражає їх на небезпеку з боку ворожих дронів. Робот “Воля-Е” мінімізує цей ризик завдяки дистанційному керуванню. Він використовується не тільки для евакуації поранених, а й для доставки боєприпасів. У Мінцифри опублікували відео, на якому замаскований робот виконує це завдання.

Останні новини:  ЗСУ знищили ще один «найдосконаліший» російський «Панцир-С1» в Донецькій області

Приклади успішного застосування

Одним із яскравих прикладів застосування “Воля-Е” стала евакуація понад двадцяти поранених на Донецькому напрямку наприкінці минулого року. Багатьох із них не вдалося б врятувати іншими способами. Пресслужба міністерства підкреслює, що використання таких технологій значно підвищує шанси на порятунок і ефективність бойових дій.


wheel-news.com