У США чоловік відкриває музей з найбільшою колекцією скам’янілих фекалій

08.06.2024   08:30    31

У Вільямсі, штат Арізона (США), чоловік відкрив музей Пузеум (Poozeum), де зберігатиме скам’янілі фекалії, число яких перевищує кілька тисяч. Джордж Франдсен потрапив до Книги рекордів Гіннеса через розмір своєї колекції шматків копроліту.

З-поміж інших експонатів Франдсен представив відвідувачам один із найбільших у світі доісторичних зразків калу. До того ж відвідування музею є безоплатним.

Фото: Courtesy Poozeum

Ще у 2014 році житель Арізони відкрив Poozeum у 2014 році як онлайн-ресурс. Він дарував фрагменти своєї виставки музеям по всьому США, але це згодом спонукало його відкрити свій музей, щоб вирішити “кричущу відсутність репрезентації копроліту” в музеях природної історії.

Останні новини:  Чоловік вкусив змію, яка вжалила його. Він - вижив, змія – ні

На фотографії нижче Джордж спирається на статую динозавра, відому як The Stinker (Смердючка).

Фото: Courtesy Poozeum




З 2015 року Франдсен утримує світовий рекорд за найбільшою колекцією копроліту з 1277 зразками. За майже десять років його колекція стала налічувати близько 8 тисяч скам’янілостей, зокрема відомий 68-сантиметровий зразок копроліту м’ясоїдних, який отримав назву “Барнум”.

Фото: Courtesy Poozeum

На його думку, копроліт — це “доісторична капсула часу” в раціонах і житті наших предків. Аби реалізовувати свою мрію про музей чоловік звільнився з охорони здоров’я.

“Спочатку багато людей, коли вони вперше чують про Poozeum, реагують “фу” або сміються”, — сказав Франдсен, додавши, що люди все одно отримують досвід від цього.