У Нідерландах та Італії відреагували на “мирні пропозиції” Путіна щодо України

16.06.2024   14:41    294

Днями російський диктатор Володимир Путін видав низку умов для припинення загарбницької війни проти України. “Мирний план” очільника Кремля прокоментував пермʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

“Той факт, що Путін вчора вийшов із цією божевільною “мирною пропозицією” свідчить про те, що він панікує”, – заявив він журналістам на полях Саміту миру у Швейцарії.

Пропозиції Путіна прокоментувала і премʼєрка Італії Джорджа Мелоні. За її словами, вони більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки.

Останні новини:  ЄС вже наступного тижня виділить гроші Україні на військову допомогу з активів РФ, – ЗМІ

“Мені це більше нагадує пропагандистський хід, ніж справжній. Якщо пропозиція Путіна в стилі “ми готові до мирних переговорів, якщо Україна визнає вторгнення і здасть свої окуповані території”, то це не виглядає особливо ефективною пропозицією”, – заявила вона за підсумками саміту лідерів G7, передає “Укрінформ”.

Італійська чиновниця зауважила, що заява диктатора звучить більше як наратив, який хоче створити контрінформацію щодо того, хто насправді відповідальний за цей конфлікт.

Останні новини:  Ефективніші, ніж HIMARS: реактивні установки М270 адаптували під ракети ATACMS

“Мирні пропозиції” Путіна

14 червня під час зустрічі з представниками Міністерства закордонних справ Росії диктатор Володимир Путін озвучив свої божевільні умови для припинення війни проти України. Зокрема, очільник Кремля зажадав повного виведення українських військ із чотирьох областей України.

Секретар РНБО Олександр Литвиненко зазначив, що такі заяви є свідченням того, що Путін не хоче вести переговори.

Останні новини:  Китай пропонуватиме власний мирний план щодо завершення війни в Україні

Водночас міністр оборони США Ллойд Остін наголосив, що Путін не має права диктувати Україні, що робити для досягнення миру.


uapress.kyiv.ua