Стало відомо, який чай найбільш небезпечний для нашого здоров'я

23.06.2024   00:22    1888

Всі ми знаємо, що чай корисний, але китайці назвали чай, який не можна вживати, інакше можуть бути серйозні проблеми зі здоров’ям.

Якщо маєте звичку готувати чай на вчорашній заварці, терміново позбавтеся такої. Адже речовини, що утворюються в несвіжому чаї, настільки шкідливі, що китайці прирівнюють їх до зміїної отрути.

Раніше ми розповідали, чому не можна пити гарячий чай.

Чай – це той продукт, який слід вживати тільки свіжим, протягом 15-20 хвилин після приготування. Саме у цей час він найбільш багатий корисними речовинами і практично не має протипоказів. Якщо ж людина п’є заварений учора чай, то ризикує здоров’ям печінки та кишечника. Те саме стосується і завчасно приготовленої заварки, яка протягом 8-10 годин перебувала при кімнатній температурі.

Останні новини:  Знайдений овоч, який очищає організм від токсинів, цукру і холестерину

Чому шкідливий несвіжий чай

Дубильні речовини складають 15-30% чаю. Вони дають в’яжучий і терпкий смак напою. Корисні своєю протизапальною, протимікробною та протипроносною дією. Тому стають у нагоді при лікуванні певних захворювань шлунку, кишківника, органів дихання та сечостатевої системи.

На заварці чаю утворюється оксидна плівка з дубильними речовина, яка в умовах кімнатної температури окислюється та перетворюється на середовище для розвитку патогенної мікрофлори. Протягом доби у плівці з’являється пліснява. Усе це потрапляє у чашки вашої сім’ї, якщо робите чай на вчорашній заварці. У результаті – ризик алергій, болі в животі, подразнення шлунку і кишечника.

Останні новини:  Лікарка пояснила, кому не слід їсти імбир

Чайні пакети не заварюйте повторно

Аналогічні процеси відбуваються у чайних пакетах. Їх варто заварювати тільки один раз. Але робити це можна навіть у 2-3 чашках, якщо міцність напою вас задовольняє. Якщо ж використаний пакет чаю полежав кілька годин, використовувати його вже не слід.




В умовах вологого середовища після першого заварювання в пакеті чаю активно розмножуються бактерії та грибки. Відбувається процес окислення і руйнування корисних речовин, як і в заварці.

Останні новини:  Ендокринолог назвала корисним тимчасову відмову від м’ясної продукції


napensii.ua