США виділяють $1,5 млрд на відновлення енергетики України

15.06.2024   23:00    252


США оголосили про виділення понад 1,5 мільярда доларів на зміцнення енергетичного сектору України, вирішення гуманітарних потреб і зміцнення цивільної безпеки, пише Громадське.

Про це повідомила віцепрезидентка Камала Гарріс, передає Білий дім.

Нова допомога включає 500 мільйонів доларів від USAID для української енергетики та перенаправлення 324 мільйонів доларів із раніше оголошених коштів на надзвичайні енергетичні потреби в Україні.

Останні новини:  Канада визнала Корпус вартових ісламської революції Ірану терористичною організацією

Ці гроші призначені для ремонту енергетичної інфраструктури, пошкодженої росією, та розширення виробництва електроенергії. Також нова допомога заохотить інвестиції приватного сектору й підвищить стійкість України до збоїв в електропостачанні, відзначила Камала Гарріс.

Ще понад 379 мільйонів доларів гуманітарної допомоги виділяються для розв’язання нагальних потреб біженців, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни громад. Це передбачає надання продовольчої допомоги, медичних послуг, житла, води, санітарії та гігієнічних послуг для мільйонів українців у країні й регіоні.

Останні новини:  Південна Корея затримала судно, що пливло з Росії в Китай через КНДР

Окрім того, Держдепартамент США планує надати додаткові 300 мільйонів доларів на підтримку цивільної безпеки України, зокрема на рятувальне обладнання для українських прикордонників і правоохоронців. Ця підтримка допоможе їм безпечно діяти на передовій, рятувати цивільних, захищати критичну інфраструктуру та розслідувати воєнні злочини.


chasdiy.org