Кемерон заперечив “зрадну” думку щодо війни в Україні: важлива заява

17.06.2024   11:21    277

Триває війна в Україні проти росіян, і міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон заперечив думку про те, що в української сторони йдуть погано справи.

Українська сторона має право на самооборону, з погляду міжнародного права і здорового глузду, Київ має право завдати удару по російських військах, коли вони організовано увійдуть в Україну, сказав британський чиновник в Лондоні, спілкуючись з журналістами, пише газета The Courier.

Останні новини:  У Байдена і Трампа може зʼявитись несподіваний конкурент: усі подробиці

“Я б хотіла заперечити думку про те, що справи йдуть погано. Україна потопила 25 відсотків російського Чорноморського флоту. Вони втратили невелику частину території, але це ніщо в порівнянні з величезним шматком території, який вони здобули після відбиття російського вторгнення: і зараз ми бачимо, як використовується набагато ефективніша артилерія, надана американцями”, – сказав міністр.

Останні новини:  Ефективніші, ніж HIMARS: реактивні установки М270 адаптували під ракети ATACMS

Важливі новини України про війну – сьогодні це варто прочитати

РФ планувала за кілька днів зламати спротив українців та дійти до Києва, однак її плани з тріском провалилися. Українські воїни змогли відтіснити супротивників з центральної частини нашої держави ближче до її кордонів.

На низці напрямків тривають запеклі бої, у тому числі на Харківському. Росія зазнала величезних втрат як на суходолі, так і на морі. Загальні втрати ворога на 16 червня 2024 року у живій силі становлять 526 310 супротивників. Морські втрати супротивника такі – “мінусовано” 28 кораблів/катерів та один підводний човен.

Останні новини:  У Німеччині закликали Україну до мирних переговорів з рф


uapress.kyiv.ua