У 2025 році в саудівській пустелі з’явиться фантастичний аквапарк Aquarabia (фото)

24.05.2024   00:21    20

Автори грандіозного проєкту розважальної зони “Кіддія” в Саудівській Аравії анонсували створення в ній ще одного унікального об’єкта. До певної міри це спроба реалізації утопічної мрії людства – гігантського аквапарку посеред пустелі. Він отримав назву “Aquarabia” (Акварабія), його розміри досі невідомі, але окремі елементи вже вражають уяву.

В Акварабії буде 22 водні атракціони, об’єднані в одну систему. Наприклад, водна гірка протяжністю 1690 м. Або зона для стрибків у воду з перепадами висоти до 15 м. Головний об’єкт під назвою “Нескінченні пороги” (Wadi Tahaddi) являє собою басейн із генератором хвиль для серфінгу. Тут використовується технологія Endless Surf, яка дає змогу відтворити умови для серферів будь-якого рівня підготовки.

Останні новини:  У ЄС відреагували на імпорт металопродукції з Росії - нардеп

Мінус проєкту криється в самій його суті – у пустелі нізвідки взяти такий велетенський обсяг води, який потрібен для функціонування аквапарку такого масштабу. Тому тут використовуватиметься вода багаторазового очищення і повторного застосування, яка через різні системи також спрямовуватиметься на полив рослинності в Кіддії. Будівництво аквапарку вже розпочалося, його планують завершити у 2025 році.

Останні новини:  Повернення військовозобов'язаних в Україну: в Польщі зробили заяву


cikavosti.com