Польща посилює безпеку головного вузла постачання допомоги Україні

23.05.2024   22:00    285
Польща посилює безпеку головного вузла постачання допомоги Україні

Фото: Кадр із відео (ілюстративне фото)

У Польщіі посилюють безпеку вузла постачання військової допомоги Україні

Посилення заходів безпеки відбувається через серію недавніх арештів, що свідчить про занепокоєння щодо диверсійних операцій.

У Польщі влада посилює заходи безпеки щодо головного транзитного вузла для військової допомоги Україні. Це відбувається через серію арештів цього тижня, що свідчить про занепокоєння щодо диверсійних операцій, підтримуваних РФ, пише Bloomberg.

Останні новини:  Експорт Чорноморським коридором сягнув 52 млн тонн - посол США

Міністр внутрішніх справ Томаш Сємоняк підтвердив, що вживаються заходи для посилення безпеки навколо аеропорту Жешув-Ясьонка, розташованого менш ніж за 100 км від українського кордону. Цей об’єкт обробляє до 90% західних вантажів, що прямують в Україну, і став основним пунктом зупинки для іноземних посадовців, які прямують до Києва.

Останні новини:  США виділяють $1,5 млрд на відновлення енергетики України

«Ми маємо справу з іноземною державою, яка проводить ворожі і — військовою мовою — кінетичні дії на польській території. Нічого подібного раніше не було», — сказав Семоняк.

Міністр додав, що Польща бореться з безпрецедентним рівнем іноземного втручання після того, як прем’єр-міністр Дональд Туск оголосив про затримання 12 осіб в рамках боротьби з ймовірними актами саботажу, спрямованими з Росії.

Останні новини:  В Іспанії сотні птахів раптово впали з неба

Роль аеропорту Жешув-Ясьонка в операціях, підтримуваних Кремлем, з’ясувалася у квітні. Тоді прокуратура заявила, що заарештувала чоловіка, якого звинувачують у сприянні змові з метою замаху на президента України Володимира Зеленського.


korrespondent.net