Закон про "іноагентів": США попередили Грузію про наслідки

15.05.2024   09:41    17

Закон про іноагентів : США попередили Грузію про наслідки

Фото: t.me/NGnewsgeorgia

Грузії погрожують наслідками через закон про «іноагентів»

У Білому домі заявили, що закон про «іноземних агентів» руйнує партнерство Грузії зі Сполученими Штатами.

Грузії загрожують фінансові санкції через так закон про «іноагентів», який ухвалив грузинський парламент. Про це заявив помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джим О’Браєн під час візиту до Тбілісі 14 травня, передає SOVA.news

О’Браєн нагадав, що США передали Грузії 390 мільйонів доларів допомоги, спрямованої на питання військової оборони, розвиток економіки, будівництво інститутів, зокрема на посилення громадянського суспільства.

Останні новини:  Шольц розповів про втрати росіян на фронті

«Надання цієї допомоги може постати під сумнівом, якщо зміниться стратегічне партнерство, коли США сприймаються як супротивник, а не союзник», — заявив він.

Помічник держсекретаря США зазначив, що в разі, якщо закон про «іноагентів» не буде змінений і якщо міжнародна спільнота побачить, що в Грузії підривається демократія і чиниться насильство проти мирних демонстрантів, то з боку США будуть «певні обмеження».

«Вони стосуватимуться насамперед фінансового боку, по-друге — пересування щодо тих осіб, хто відповідальний за подібні дії. Ми говоримо про це не тому, що хочемо, щоб це сталося. Ми хочемо, щоб Грузія продовжила свій мирний шлях до ЄС і до євроатлантичного простору», — заявив О’Браєн.

Останні новини:  “Це загроза безпеці США”: Вашингтон стурбований новим витком у співпраці Росії та Китаю

korrespondent.net